Kumpulan Soal Tes CPNS Bahasa Inggris

September 19th, 2011 by admin | 4 Comments | Filed in informasi, Pendidikan

Kumpulan Soal Tes CPNS Bahasa Inggris – Setelah pada postingan saya sebelumnya membahas tentang Kumpulan Soal CPNS Bahasa Indonesia, maka kali ini akan diulas mengenai soal Bahasa Inggris nya. Untuk bisa menembus tes CPNS, memang diperlukan banyak-banyak latihan dan berusaha dengan maksimal. Tingkat persaingan yang sangat tinggi dan probabilitas keterima yang sangat kecil, membuat seseorang saling berlomba tuk dapat tembus dan lulus ujian tulisnya. Dengan tekat yang kuat, dan usaha yang maksimal, semoga tes CPNS bisa sukses.

 

Berikut ini akan LINTAS TERBARU tampilkan Kumpulan Soal Tes CPNS Bahasa Inggris =

PETUNJUK UMUM:
1. Dahulukan menulis nama dan nomor peserta pada lembar jawaban.
2. Semua jawaban dikerjakan pada lembar jawaban yang tersedia.
3. Baca dengan teliti setiap soal sebelum anda menjawabnya.
4. Dahulukan menjawab soal-soal yang anda anggap mudah.
5. Bekerjalah dengan cermat
6. Selamat Bekerja!

PETUNJUK KHUSUS:
Silanglah salah satu huruf di depan jawaban yang paling tepat!

1. The inc rease in the sales of new cars ……. Expected to make traffic jams worse.
A. Is
B. Are
C. Be
D. Being
JAWAB: A

2. Little children are usually afraid of …….. by their mother.
A. Left
B. To leave
C. Leaving
D. Been left
JAWAB: C

3. “ When did you realize you had lost your purse “  “ When I … ,one to pay the conductor”
A. Was needing
B. Had needed
C. Have needing
D. Am needing
JAWAB: B

4. ‘Why didn’t Didi wan to go home?’ ‘ His  mother …… him for causing the car acc ident’
A. would blame
B. has blamed
C. is blaming
D. had blamed
JAWAB: D

5. The way professor Mattis teaches English not only keeps the student’ interest…….
A. And also increases their motivation
B. But also increasing their motivation
C. And he also increases their motivation
D. But also increases their motivation
JAWAB: D

6. The thief ……… into the room through this window because there are footprint near the door.
A. Was  to get
B. My get
C. Would rather get
D. Must have got
JAWAB: D

7. He told me a lot about the Philippines. He ….. there for a long time.
A. Must have lived
B. Might be living
C. Ought to have lived
D. Should be living
JAWAB: A

8. Your son will be operated on tomorrow morning. He … have a good rest tonight’ the doctor said.
A. Might
B. May
C. Can
D. Must
JAWAB: D

9. Having given the prescription to the patient…
A. The medicine was taken regularly by the patient
B. The doctor told the patient to take the medicine regularly
C. The medicine had to be taken regularly by the patient
D. The patient was told to take the medicine regularly
JAWAB: B

10. ………. A few million rupiahs, he went on a four to Europe.
A. Saved
B. Has saved
C. He has saved
D. Having saved
JAWAB: D

11. The fact that he was put into prison for something that he had not done made his wife…
A. Cry
B. To be crying
C. Cried
D. To cry
JAWAB: A

12. ‘Andi, will you slose the windows, please. I’m busy right now’. I’m  busy  my  self, but I………anyhow.
A. Will close them
B. Will have to close them
C. Will have them closed
D. Will ask you to c lose them
JAWAB: C

13. We are going on a long trip, so we must…
A. Have check ed the car
B. Have had the c ar checked
C. To have the car checked
D. Have the car checked
JAWAB: D

14. The company’s new product was …….. adv ertised on TV.
A. Nation
B. National
C. Nationally
D. Nationalize
JAWAB: C

15. The original …….. manuscript to the play is on display in the museum.
A. Written by hand
B. Writing hand
C. Hand written
D. Hand writing
JAWAB: D

16. The thief denied … the jewelry although the police forced him it admit it.
A. Steal
B. Stealing
C. To steal
D. In stealing
JAWAB: B

17. His shop was burnt down, ……… his car that was park ed nearby.
A. And either did
B. Also was
C. But neither was
D. And so was
JAWAB: D

18. ‘Who  won  the ford  foundation  scholars hip?’.  ‘The  high  school  student  ….  The  city  council  had chosen as the beat student’.
A. he who
B. whose
C. whom
D. which
JAWAB: C

19. My brother needs two …. To help him run the store.
A. Mechanics
B. Carpenters
C. Instructors
D. Assistants
JAWAB: D

20. ….. is not yet know
A. can he be involved in the trade of narcotics
B. he is involved in the trade of narcotics
C. whether he is involved in the trade of narcotics
D. when he is involved in the trade of narcotics
JAWAB: C

 

Demikian Kumpulan Soal Tes CPNS yang dapat saya sampaikan, semoga sedikit yang saya berikan bisa membantu Anda dalam mempelajari contoh soal tes CPNS. Selain belajar dengan tekunt, doa dan usaha tetaplah yang utama. Semoga sukses bagi Anda yang akan mengikuti tes CPNS, amin :). Selain informasi mengenai soal tes CPNS ini, Anda juga dapat melihat berita ataupun informasi menarik lainnya, seperti Langkah Menjadi Pengusaha dan Cara Menjadi Kaya.


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Support by film terbaru media terbaru agen judi online Privacy Policy